Fan vernoemt straten naar 'Game of Thrones'-personages

Fans van 'Game of Thrones' kunnen hun hart ophalen in de Amerikaanse stad Boise. In de nieuwe wijk zijn de straten gebaseerd op enkele personages uit de hyperpopulaire fantasyreeks. Zo kan je er binnenkort rondstruinen in Baratheon Avenue en Rickon Street.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

De Amerikaanse Jennell Hall werkt al meer dan zeventien jaar voor projectontwikkelaar B&A Engineers. Toen ze carte blanche kreeg om de straatnamen voor een nieuwe woonwijk te verzinnen, was ze door het dolle heen.

"Mijn baas zei dat ik volledig out of the box mocht denken, dus dat deed ik dan ook", vertelt de vrouw aan de lokale projectontwikkelaarssite BoiseDev. Als fan van de populaire HBO-reeks moest ze dan ook niet lang nadenken over haar inspiratiebron.

Naast Baratheon Avenue en Rickon Street heeft B&A een reeks andere namen opgestuurd naar de straatnamencommissie. Onder meer Arya Place, Greyjoy Road, Jorah Avenue, Podrick Way, Sansa Street en Tyrion Court zijn goedgekeurd. Namen als Baelish Avenue, Davos Road, Drogo Road, Lannister Way, Oberyn Street, Stark Street en Tarth Street konden dan weer niet door de beugel, omdat ze blijkbaar te hard lijken op bestaande straatnamen.