Fed Cup - Franse captain Benneteau kon zich geen betere eerste dag voorstellen

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Franse kapitein Julien Benneteau kan terugblikken op een geslaagde eerste wedstrijddag tegen België in de eerste ronde (kwartfinale) van de Fed Cup. Na zeges van Caroline Garcia (WTA 19), tegen Alison Van Uytvanck (WTA 50), en Alizé Cornet, tegen Elise Mertens (WTA 21), leidt Frankrijk zaterdag in Luik met 2-0. "Een beter scenario bestaat niet", reageerde Benneteau. De Fransen hebben zondag genoeg aan een zege om door te stoten. "Mjin beide speelsters hebben elk met hun eigen kwaliteiten iets neergezet", aldus de coach. "Ik ben heel fier, maar zoals ik hen en de rest van mijn staf gezegd heb, moeten we de concentratie behouden want het is nog lang niet afgelopen. In de match van Caroline ging het op en af, waarbij ze een sterke derde set neerzette. Voor de partij van Alizé verwachtte ik een veel rally's. Ik ben heel blij dat ze zo'n prestatie op de mat heeft gebracht. Een prestatie die fysiek, mentaal en tactisch heel intens was."

Zondag staan nog twee enkelpartijen op het programma, gevolgd door een eventueel beslissend dubbel. Mertens opent tegen Garcia, waarna Van Uytvanck Cornet treft. Kirsten Flipkens (WTA 53) en Ysaline Bonaventure (WTA 134) dubbelen dan tegen Pauline Parmentier (WTA 55) en Fiona Ferro (WTA 103). Beide kapiteins kunnen hun opstelling wel nog tot een uur voor de wedstrijd veranderen. België moet al deze partijen winnen om door te stoten.

De winnaar van het duel tussen België en Frankrijk neemt het tijdens het weekend van 20 en 21 april op tegen de winnaar van de ontmoeting tussen Roemenië en Tsjechië, die in Ostrava op de agenda staat. Na twee duels houden beide landen mekaar in evenwicht (1-1).

bron: Belga