Fed Cup - Verenigde Staten maken halve finales compleet

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Verenigde Staten hebben zich zondag als laatste voor de halve finales van de Fed Cup geplaatst. In Maui (Hawai) namen de Amerikaanse tennissters de maat van Duitsland. Zondag bezorgde Coco Vandeweghe (WTA-20) haar land het beslissende derde punt door Andrea Petkovic (WTA-51) met 3-6, 6-4 en 6-0 te verslaan. Zaterdag had Petkovic ook al haar eerste partij verloren, met 7-6 (12/10) en 6-2 tegen Alison Riske (WTA-40). De wedstrijd tussen Vandeweghe en Julia Görges (WTA-57) werd zaterdagavond wegens regen bij 6-3 en 3-1 in het voordeel van de Amerikaanse stopgezet. Görges had in de slotfase een blessure opgelopen en kon zondag niet hervatten.

Het is voor het eerst sinds 2010 dat de Amerikanen de halve finales bereiken. Ze nemen het daarin op tegen titelverdediger Tsjechië, dat Spanje met 3-2 uitschakelde. De Amerikanen hebben op 22 en 23 april het thuisvoordeel. Met zeventien eindzeges zijn de Verenigde Staten veruit recordhouder in de Fed Cup. Hun laatste zege dateert echter van 2000, terwijl Tsjechië vijf van de jongste zes edities won. In de andere halve finale neemt Wit-Rusland het tegen Zwitserland op.

Duitsland, Spanje, Nederland en Frankrijk spelen een play-off om het behoud in Wereldgroep I tegen een winnaar uit Wereldgroep II. Dat zijn Rusland, Oekraïne, Slovakije en België.

.

bron: Belga