Federer en Nadal krijgen recordaantal toeschouwers bijeen in wedstrijd voor goede doel

door
Belga
Leestijd 1 min.

Ongeveer 48.000 toeschouwers hebben vrijdagavond in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad de benefietwedstrijd tussen Roger Federer en Rafael Nadal bijgewoond en daarmee werd het de drukst bezochte tenniswedstrijd aller tijden. Het vorige record werd gevestigd in november vorig jaar in Mexico. Toen kwamen 42.517 mensen samen in Mexico-Stad om de Zwitser de Duitser Alexander Zverev te zien verslaan. Zijn passage op de "Plaza de Toros" in Mexico vond plaats tijdens een lucratief toernooi voor spelers in Latijns-Amerika met wedstrijden in Chili, Argentinië en Ecuador. Op drie staat het duel tussen Kim Clijsters en Serena Williams. Zij lokten op 8 juli 2010 35.681 tennisfans naar het Koning Boudewijnstadion.

Voor deze ontmoeting in het stadion van Kaapstad zullen de opbrengsten gaan naar de stichting die Federer zestien jaar geleden op poten heeft gezet. Die organisatie zet zich in voor onderwijs voor kinderen uit zes Afrikaanse landen: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Malawi, Zambia en Zimbabwe. Het is de zesde "Match in Africa" ten voordele van de stichting, maar het is de eerste keer dat deze in Afrika georganiseerd wordt. De vorige edities werden georganiseerd in Europa of de Verenigde Staten.

"Wij hopen minstens een miljoen dollar op te halen. Ik denk zelfs dat het meer dan dat zal zijn", zei Federer woensdag toen hij in Kaapstad aankwam, dankzij "de ticketverkoop, de sponsors en een diner van de stichting waar ook Bill Gates aan deelneemt".

bron: Belga