Fervente bingewatcher? Je kan nu vier jaar dag en nacht Netflixen

"Nog een laatste aflevering." Iedereen die ooit al eens een serie heeft gevolgd op Netflix heeft die woorden tegen zichzelf gezegd. Doe dat een aantal keer en je avond zit erop. Nu weten we ook hoelang je dat in het oneindige zou kunnen doen.
door
aaron.verbrugghe
Leestijd 1 min.

De Britse krant The Times heeft  berekend hoe lang je dat zou kunnen in een wereld waar slaap geen rol speelt. We wisten dat er heel wat beeldmateriaal voorhanden is, maar blijkbaar kan je op dit moment 4 jaar lang dag en nacht Netflix kijken. Dat is zo'n 32.000 uur.

Een jaar extra per jaar

The Times heeft ook berekend dat daar elk jaar nog een jaar extra aan beeldmateriaal bijkomt. Als men de logica volgt, betekent dit dat men nooit Netflix kan 'uitkijken'. Tel daarbij ook de concurrentie, zoals Amazon en Disney, en je hebt pas echt een besef van de weelde.

De populariteit van streamingdiensten als Netflix komt ten koste van de klassieke media. Uit de jaarlijke Digimeter, een onderzoek naar de mediagewoonten van de Vlaming, Een Brits onderzoeksbureau heeft ook vastgesteld dat het voor publieke zenders vrijwel onmogelijk is de strijd met Netflix te winnen.