Festival in Eupen bij beste tien van de wereld

Het kleine Meakusma Festival in Eupen is één van de beste muziekevenementen ter wereld, schrijft de Britse krant the Guardian. Het driedaagse festival focust zich op progressieve artiesten en sprekers en baanbrekende muziek.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

The Guardian is fan van het Meakusma Festival in Eupen. De Britten zijn er zelfs zo weg van dat ze het evenement opnamen in hun top tien van beste festivals ter wereld. Opmerkelijk voor een driedaagse die doorgaat in een cultuurcentrum in een uithoek van ons land.

De aantrekkingskrant van het festival schuilt volgens de Britten is het concept. Meakusma festival omschrijft zichzelf als "drie dagen het ondefinieerbare vieren door middel van muziek, installaties en lezingen". Tijdens de vorige editie passeerden er artiesten, muzikanten en performers die geassocieerd worden met progressief denken en experimentele geluiden.

Nog Belgisch succes

Meakusma Festival was niet de enige Belgische naam met een hoge ranking. Ook Paradise City werd geloofd. "Diegene die op zoek zijn naar een Belgisch festival met een meer toegankelijk geluid moeten het feest zeker eens checken", schrijft de Britse krant.