FIFA legt Chelsea transferverbod van een jaar op

door
Belga
Leestijd 1 min.

Chelsea mag de volgende twee transferperiodes (deze zomer en komende winter) geen spelers aantrekken. De Internationale Voetbalbond FIFA bestraft de Engelse topclub wegens inbreuken bij transfers van jeugdspelers. Chelsea overtrad de regels bij de transfers van 29 minderjarigen, zo legt de FIFA vrijdag uit op zijn website. De werkgever van Eden Hazard krijgt 90 dagen om de situatie van de betrokken jeugdspelers te regulariseren. Naast het transferverbod, dat nationaal en internationaal geldt, moet Chelsea een boete van 600.000 Zwitserse frank (530.000 euro) betalen.

Chelsea mag nog wel spelers verkopen. Hazard heeft bij de Blues nog een contract tot eind volgend seizoen en weigert (voorlopig) te verlengen. De aanvoerder van de Rode Duivels heeft zijn zinnen op Real Madrid gezet. Het is afwachten of Chelsea na dit transferverbod zal willen meewerken aan een vertrek van zijn sterspeler.

De FIFA legde ook de Engelse Football Association (FA) een sanctie op wegens inbreuken op de regels bij minderjarigen. De Engelse federatie moet 510.000 Zwitserse frank ophoesten en krijgt zes maanden de tijd om weer in regel te zijn.

Chelsea en de FA kunnen in beroep gaan tegen de sancties.

bron: Belga

News

meer News