Film 'Cats' grote 'winnaar' bij Razzies

Met zes Golden Raspberry Awards is 'Cats' dit jaar zoals verwacht de film die het vaakst in de prijzen is gevallen bij de Razzies, de verkiezingen van de slechtste film van het jaar. De organisatie maakte de winnaars bekend via YouTube omdat de ceremonie dit weekend was gecanceld vanwege het coronavirus.
door
silke.vandenbroeck
Leestijd 1 min.

De verfilming van de bekende musical 'won' in de categorieën slechtste film, slechtste regisseur, slechtste script, slechtste mannelijke bijrol (James Corden), slechtste vrouwelijke bijrol (Rebel Wilson) en slechtste duo.

Tom Hooper is de derde regisseur die een Razzie heeft gewonnen met al een Oscar in de kast. De filmmaker won in 2011 een Academy Award voor 'The King's Speech'. Michael Cimino en Kevin Costner gingen hem voor. Cimino won in 1979 twee Oscars voor 'The Deer Hunter', en drie jaar later een Razzie voor 'Heaven's Gate'. Kevin Costner mocht in 1991 meerdere Oscars in ontvangst nemen voor 'Dances With Wolves' en viel zeven jaar later bij de Razzies in de prijzen voor 'The Postman'.