Flappy Bird komt terug

door
Kevin
Leestijd 1 min.

Dong Nguyen, de ontwikkelaar van het verslavende maar aartsmoeilijke spelletje voor smarthpones Flappy Bird, liet in februari het spel verwijderden. Maar nu heeft hij goed nieuws, in augustus zal hij het spel weer op de markt brengen. Volgens Nguyen zal de nieuwe Flappy Bird minder verslavend zijn en de mogelijkheid bevatten om met meerdere mensen te spelen.

Op zijn piek verdiende Nguyen 36.600 euro per dag met de inkomsten van het spel, maar toch verwijderde hij Flappy Bird. Volgens Nguyen waren mensen te verslaafd aan het spel, dat meer dan 50 miljoen keer werd gedownload. Hij verdient nu nog altijd een beetje geld via de advertenties in het spel, maar dat is lang niet meer zoveel als vroeger. Nguyen zegt dat hij druk voelt door het succes, de roem en het fortuin die Flappy Bird met zich meebracht. Daarom brengt hij binnenkort het spel opnieuw op de markt.

Nguyen wil dat mensen iets nuttiger doen met hun leven dan een geanimeerd vogeltje door buizen te leiden voor een highscore, maar toch brengt hij zonder spijt het spel terug op de markt. Nguyen werkt momenteel trouwens aan nog andere applicaties, zoals een mannetje dat van gebouw naar gebouw moet springen.