Franse agenten dwingen moslima om haar tuniek uit te doen

Sinds kort geldt in Frankrijk op meerdere plaatsen een verbod op de boerkini, maar sommige agenten reageren wel heel streng. In Nice eisten vier politiemannen van een vrouw op het strand dat ze haar tuniek moest uittrekken. 
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Op foto's, die onder meer door The Guardian werden gepubliceerd, is te zien hoe de agenten de vrouw op het strand confronteren. Opvallend: ze had helemaal geen boerkini aan, maar wel een zwarte broek, blauwe tuniek en bijpassende hoofddoek. De vrouw verwijderde het blauwe kledingstuk, maar kreeg toch een boete omdat ze "de goede moraal en de secularisering niet respecteerde."

Achteraf reageerde de moslima dat de agenten racistisch waren. "Hun enige bedoeling was om mij voor mijn familie te vernederen", aldus de vrouw in The Guardian.

Armed police on French Riviera order Muslim woman to remove burkini https://t.co/qtJ7KHv3Sf pic.twitter.com/lrgQZC1YIA

— Daily Mail Online (@MailOnline) 23 augustus 2016

MAIS EST-CE QUE C'EST NORMAL ÇA ?

JUSQU'À ÇA VA DÉSHABILLER DES FEMMES SUR LA PLAGE.

RISÉE DU MONDE QUE VOUS ÊTES pic.twitter.com/hJRbdqxiAE

— Sihame Assbague (@s_assbague) 23 augustus 2016

Het incident lokte heel wat boze reacties uit op Twitter. "Hier heb ik geen woorden voor", "Dit is volslagen waanzin" en "De reputatie van ons land als zijnde open en tolerant is vandaag door het riool gespoeld", zo klinken enkele verontwaardige Tweets.

Foto AFP / F. Senna