Franse president Macron test positief op COVID-19

De Franse president Emmanuel Macron heeft positief getest op COVID-19. Dat heeft het Elysée laten weten. Macron zal zich gedurende 7 dagen isoleren. De Franse president blijft wel werken en "vanop afstand zijn activiteiten verzekeren", aldus het Elysée.
door
silke.vandenbroeck
Leestijd 1 min.

De 42-jarige Macron werd getest nadat hij de eerste symptomen van het coronavirus vertoonde. Hij zou normaal volgende week naar Libanon trekken voor een bezoek aan de Franse militairen van de Unifil-vredesmacht van de Verenigde Naties, maar daar moet hij dus aan verzaken.

Premier

Intussen gaat ook de Franse premier Jean Castex, die met Macron contact had, uit voorzorg in zelfisolatie, zo heeft zijn ambtswoning Matignon laten weten. Castex vertoont wel geen symptomen van COVID-19. Een en ander betekent dat de Franse premier donderdag niet naar de Senaat gaat om er de vaccinatiestrategie van de regering uit de doeken te doen.

Ook Richard Ferrand, de voorzitter van het Franse parlement, gaat trouwens in zelfisolatie omdat hij met president Macron contact heeft gehad.