Frederik Backaert wint slotetappe in Ronde van Oostenrijk

door
Belga
Leestijd 1 min.

Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert) heeft de slotetappe in de wielerronde van Oostenrijk (2.1) op zijn naam geschreven. De Oost-Vlaming haalde het na een late uitval op een kasseihelling. De eindwinst van de Tsjech Jan Hirt (CCC - Sprandi - Polkowice) kwam niet meer in gevaar. Een vlucht van eerst zes en later vier renners kleurde de 179,8 km lange slotrit tussen Bad Tatzmannsdorf en de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Laatste overlever Thomas Koep werd in de aanloop naar de korte slothelling teruggeroepen door een peloton waarin de aanvallen elkaar opvolgden. Gele trui Jan Hirt wist aanvankelijk alle prikken te beantwoorden.

Op de versnelling van Frederik Backaert op de hellende kasseistrook net voor de finish had niemand een antwoord. De 26-jarige derdejaarsprof uit Brakel snelde met kleine voorsprong naar zijn eerste profoverwinning op UCI-niveau. De Oostenrijker Markus Eibegger (Team Felbermayr - Simplon Wels) werd tweede, de Spanjaard David Belda (Team Roth) derde.

Jan Hirt finishte in de daguitslag op de elfde plek, en dat volstond om de eindoverwinning vast te houden. Tweede in de eindstand is de jonge Fransman Guillaume Martin, een ploegmaat van Backaert. De Zwitser Patrick Schelling eindigde als derde in het klassement.

bron: Belga