'Game of Thrones' laat geen genderongelijkheid op set toe

Britse actrice Emilia Clarke krijgt evenveel betaald als haar mannelijke collega's voor haar rol in 'Game of Thrones'. Dat vertelde ze op het Filmfestival in Cannes. "Ik word niet gediscrimineerd omdat ik een vrouw ben."
door
annelies.leys
Leestijd 1 min.

"Op de set van 'Game of Thrones' heb ik altijd even veel betaald gekregen als mijn mannelijke tegenspelers." Dat zei de Britse actrice op de screening van haar nieuwe Star Wars-film in Cannes. Ook al was Clarke vrij onbekend voor haar rol als 'Mother of dragons', toch verdient ze evenveel als haar mannelijke collega's.

Protest in Cannes

Heel wat celebrities willen dat mannen en vrouwen ook gelijk behandeld worden in de filmindustrie . Daarom protesteerden 82 bekende vrouwen enkele dagen geleden op de rode loper in Cannes.

Benedict Cumberbatch

Ook Britse acteur Benedict Cumberbatch komt op voor vrouwenrechten. Hij vertelde in een interview met Radio Times Magazine dat hij enkel nog rollen aanvaardt, wanneer zijn vrouwelijke tegenspelers even veel betaald krijgen. Hij raadde zijn mannelijke collega's aan hetzelfde te doen.

AFP / F. J. Browne

News

meer News

Spotlight

meer Spotlight