Game van het moment: ‘Psychonauts 2’

In Psychonauts 2 kruip je in de huid van de kleine maar dappere Raz en zijn bovenaardse krachten. Het avonturenspel verrast je met een stevige portie humor en komt origineel uit de hoek. Verkrijgbaar op Xbox One, Xbox Series, PC, PS4 en PS5 (via PS4 backwards compatibility)!

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

In dit 3D-platformavonturenspel speel je Razputin Aquato, aka Raz, een kleine 10-jarige jongen van 1m29 die zich aansluit bij het Psychonauts-rekruteringsprogramma. Met zijn paranormale krachten kan hij voorwerpen verplaatsen via telekinese, vuurballen afschieten met pyrokinese, zweven of als een helderziende door de ogen van mensen en dieren kijken. Er zijn in totaal acht verschillende krachten te verwerven.

Fantastische storytelling

Psychonauts 2 schittert in zijn storytelling. Je hoeft het eerste spel niet eens gespeeld te hebben om meteen mee te zijn. Je wordt ondergedompeld in een waanzinnig en uiterst origineel universum. De dialogen zijn geweldig en grappig. Het verhaal zit vol plotwendingen en het spel barst van de goede ideeën. Psychonauts 2 is een echte verademing. De verhaallijn gaat alle kanten op - soms zelfs wat té veel - en de verschillende werelden zijn erg gevarieerd.

Psychonauts 2 weet je keer op keer te verrassen. Het ene moment zit je in een soort van culinaire realityshow waarin je gerechten moet klaarmaken terwijl je krankzinnige hindernisbanen moet afleggen. En een paar minuten later sta je midden in een wereld waar alles in het teken staat van bowlen en waarin je vooruit moet komen op een reusachtige bowlingbal.

Geen grafisch hoogstandje

Hoewel het universum van Psychonauts 2 boeiend en betoverend is, moeten we toegeven dat het spel op grafisch vlak een beetje achterophinkt. De graphics doen geen recht aan de kracht van de nieuwe Xbox Series X, de console waarop we het spel hebben getest. Geen grafische uppercut dus, maar dat doet er eigenlijk niet toe. Bovendien draait het spel vlekkeloos en zonder grafische of technische bugs.

Verdict

Het vervolg op Psychonauts heeft maar liefst 16 jaar op zich laten wachten. Maar ons geduld wordt meer dan beloond. Psychonauts 2 is een verdraaid origineel spel dat je onderdompelt in de kronkels van het brein en je trakteert op een onvergelijkbaar avontuur. Hoewel het spel grafisch niet erg indrukwekkend is, blinkt het uit door zijn storytelling, humor en gevarieerde gameplay. Kers op de taart: Psychonauts 2 is inbegrepen in de Xbox Game Pass. De perfecte gelegenheid om deze originele, meeslepende game te ontdekken.