GameForce: meer dan een gamebeurs

Op 13 en 14 oktober vindt in de Nekkerhallen in Mechelen de vijfde editie van GameForce plaats, de grootste gamebeurs van België. In die vijf jaar is de beurs uitgegroeid tot een vaste waarde voor gamefanaten, dankzij de grote variatie in games, maar ook de animatie.
door
Janne
Leestijd 1 min.

De verschillende gangpaden krijgen zo bijvoorbeeld een eigen naam, denk daarbij aan RPG Lane of Platformer Boulevard, en zelfs de toiletten worden volledig ingekleed. Bezoekers ontsnappen nooit aan de wereld van GameForce.

Uit de oude doos

Toegegeven, retrogames zijn ook games, maar gamers komen toch vooral voor de nieuwste spelletjes naar een beurs. Op GameForce zullen de oudere gamers echter ook hun hartje kunnen ophalen bij verschillende retrostanden. Daar kunnen ze heel wat games uit de oude doos spelen, op oude consoles en tv's, of op de typische arcadekasten die de meeste dertigers nog wel kennen uit hun jeugd. Jonge gamers kunnen dan weer ontdekken hoe games er vroeger uitzagen en welke stappen er de voorbije jaren allemaal zijn gezet, vooral dan op grafisch vlak.

Voor de echte pro's

De meeste gamers spelen voor hun plezier, maar er zijn er ook een flink aantal die het doen voor de prijzen. Ook zij kunnen op GameForce terecht in verschillende competities. Er zijn een aantal kleinere wedstrijden, maar de absolute blikvanger dit jaar is GameForce Masters, dat met een prijzenpot van 25.000 euro meteen het grootste e-sportstornooi van de Benelux is. Wil je die pro-gamers eens aan het werk zien, dan kan dat, want de finales worden live op GameForce gespeeld.

Verkleedpartij

Er zijn meer en meer bezoekers die zich verkleden in hun favoriete fictieve personages en dat is op GameForce niet anders. Op de beurs is er flink wat te doen voor mensen die bezig zijn met cosplay. Je kan zelf verkleed komen, andere cosplayers komen bewonderen, deelnemen aan wedstrijden en bijleren van enkele van de beste cosplayers ter wereld.

Randanimatie

Wil je echt even niets met games te maken hebben, dan is daar ook ruimte voor op GameForce. Je kan immers een airsoftgeweer vastnemen, om eens even lekker wat kogels af te vuren op weerloze ballonnen of andere doelwitten. Ben je meer van het racetype, dan kan je weer achter het stuur van een mini-vorkheftruck kruipen om zo snel mogelijk een parcours af te leggen.

News

meer News