Gamers presteren beter in bed

Er zijn al heel wat onderzoeken uitgevoerd over de impact van videospelletjes, maar van de bevindingen van enkele Italiaanse wetenschappers valt onze mond toch open. Ze ontdekten dat fervente gamers het langer volhouden tussen de lakens.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Onderzoekers van de Sapienza University in Rome hebben een rondvraag uitgevoerd bij 396 mannen tussen de 18 en 50 jaar oud. Alle proefpersonen kregen vragen over hun gamegedrag en seksleven voorgeschoteld.

In totaal waren er 287 Italianen die zich elke dag minstens een uur bezig houden met videospelletjes. Opvallend resultaat: deze mannen hebben ook minder last van vroegtijdige zaadlozingen dan niet-gamers. Ze houden het met andere woorden langer uit tijdens het gerampetamp. Wel hebben ze minder vaak zin in seks. De bevindingen werden gepubliceerd in het wetenschappelijke vakblad The Journal of Sexual Medicine.

Dopamine

Hoe dit komt, is nog een raadsel voor de wetenschappers. Ze vermoeden dat er tijdens het gamen voortdurend dopamine vrijkomt. Dit stofje, dat ook het gelukshormoon wordt genoemd, komt bij mannen ook vrij na een orgasme. "Gamers zouden met andere woorden een soort tolerantie kunnen opbouwen, waardoor ze langer kunnen presteren", schrijven de onderzoekers.

News

meer News

Spotlight

meer Spotlight