Geef je interieur een Belgische toets

Talent van eigen bodem, het is iets waar we te weinig aandacht aan besteden. We geven met plezier geld uit aan ons interieur, maar vaak denken we niet meteen aan Belgische merken om ons huis een upgrade te geven. En dat terwijl er zoveel inspiratie te rapen valt. Wij maakten een selectie van enkele leuke, Belgische merken.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 2 min.

Atelier Ampersand

Jolien Brands en Joakim Steyls zijn het brein achter designstudio Atelier Ampersand. Ben je wel te vinden voor wat abstracte, maar inspirerende prints? Dan ben je hier aan het juiste adres. Oh en steek ook gerust je telefoon in een nieuw jasje. Complimentjes gegarandeerd.

Baobab Collection

Veel kans dat je deze kaarsen al eens zag voorbijkomen in je favoriete interieurwinkel. De grondstoffen voor de Baobab Collection kaarsen zijn allemaal afkomstig uit Europa en het kaarsvet wordt met de hand gegoten. Inspiratie vonden de oprichters in Tanzania, waar de baobabboom een belangrijk onderdeel van het landschap uitmaakt.

helen b

Helen Blanchaert is een creatievelinge afkomstig uit Gent. Haar tekeningen zijn heel herkenbaar en brengen meteen een lach op je gezicht. Porseleinen bekers, kalenders of tote bags: helen b doet het allemaal. Er wordt zoveel mogelijk met de hand gewerkt en een groot deel van de productie vindt plaats in een sociale werkplaats.

Phyt.

Sofie Vertongen kwam voor het eerst in aanraking met luchtplanten tijdens een reis door Californië. Als interieurdesigner had ze meteen een zwak voor de esthetische pronkstukjes. Ze gaat er prat op alleen de beste kwaliteit te verkopen en werkt samen met opkomend talent om de planthouders voor Phyt. plantjes te ontwerpen.

Redopapers

De missie van Redopapers is bewonderenswaardig. Tijdens het printproces gaat er heel wat papier verloren, onder andere door fouten of door een printoverschot. De vrouwen achter het Antwerpse designproject, Tille Lingier en Linde Luyten, vonden dat het tijd was voor verandering en gingen aan de slag met dat 'verloren' papier. Je vindt er onder andere agenda's en to do-lijstjes.