Geen festivalticket kunnen bemachtigen? Dit zijn de alternatieven

Augustus is al over de helft, wat betekent dat de zomervakantie stilaan op z'n einde dreigt te lopen. Heb je nog geen plannen voor dit weekend? Geen nood, de onderstaande opties helpen je op weg. 
door
Mare
Leestijd 1 min.

Boterhammen in het park

(27/8 - 31/8, Brussel)

Tijdens de laatste week van augustus geen saaie lunch op kantoor, wel Boterhammen in het park. En daar mag een klein concertje bij: onder andere Het zesde metaal, Brihang, Frank Vander Linden, en buurman kruiden jouw middag vanuit de pittoreske kiosk in het Warandepark met extra sfeer en muziek. ‘s Avonds kan je nog eens terugkeren voor Feeërieën: elf betoverende acts, waaronder The Colorist feat. Emiliana Torrini en Kaitlyn Aurelia Smith. En dat allemaal gratis en voor niets. Smakelijk!

Jazzwood

(18/8, Linden/Holsbeek)

Diep in het Chartreuzenbos verstoppen zich dit weekend een hoop jazzmuzikanten van de bovenste plank voor een gezellig festival. Onder andere Philip Catherine, Caroll Van Welden en The Cal Tjader Project sieren de affiche van Jazzwood en staan garant voor een avondje topmuziek in een unieke setting. In de namiddag kan je ook deelnemen aan een bijzondere poëziewandeling op en rond de locatie van het festival. Vergeet ook zeker je zaklamp niet, als je na afloop de weg nog wil terugvinden naar de bewoonde wereld…

Circus Ronaldo met Swing

(17/8, Herentals)

Circus Ronaldo heeft zijn tent opgeslagen naast een oude maar nog steeds werkzame orgelfabriek: een inspirerende combinatie. Speciaal voor deze voorstelling hebben de orgelbouwers een volautomatisch orkest ontworpen, dat ook zonder muzikanten betoverende deuntjes produceert. Wat het circus betreft: Nanosh Ronaldo behoort tot de zevende generatie van deze bijzondere circusfamilie, en tekent present voor een swingende mengeling van circus en variété.

The World of Tim Burton

(nog tem 28/11, Genk)

Foto AFP

Na onder andere New York, Parijs en Tokio houdt de rondreizende tentoonstelling over het werk van Tim Burton vanaf dit weekend ook halt in C-mine in Genk. De visionaire regisseur werd wereldberoemd door onder andere Edward Scissorhands, Sweeney Todd en Charlie and the Chocolate Factory. Kruip in zijn hoofd en treed binnen in zijn artistieke universum met tekeningen, schilderijen, foto's, poppen, maquettes, films en installaties. Intussen kan je ook een van zijn films meepikken in Euroscoop Genk. Zonder twijfel een van de niet te missen tentoonstellingen van het najaar!