Gent-Wevelgem - Mathieu van der Poel wou liever op podium staan

door
Belga
Leestijd 1 min.

Wereldkampioen veldrijden Mathieu van der Poel zat in de sprint wat ingesloten, maar knokte zich zondag uiteindelijk toch naar de vierde plaats in Gent-Wevelgem.

"Ik kwam twee keer vast te zitten in de sprint. Ik moest daarom van veel te ver komen om nog wat plaatsen goed te maken. Daarom kwam ik op het einde snelheid tekort. Anders had er misschien een podiumplaats ingezeten", verduidelijkte de Nederlander van Corendon-Circus. "En met de wind op kop kwam ik helemaal vast te zitten, ook al had ik het goede wiel van Alexander Kristoff. Maar ik moest enkele keren inhouden. Ik zat in de vroege vlucht met Wout van Aert en Peter Sagan. Het draaide meteen heel goed rond. Ik keek soms eens naar onze wattages en verschoot zelf wel enkele keren hoe hard het ging. Ik hing zelfs een paar keren echt tussen mijn kader", lachte Van der Poel.

"Na de Kemmelberg scheurde onze kopgroep helemaal uit elkaar. Hadden we daar misschien verder door gereden, had het wedstrijdverhaal er compleet anders uit kunnen zien. Maar we moesten dan nog 25 kilometer afleggen en Deceuninck-Quick Step had niemand mee, zodat die zeker gingen jagen. Ik ben alvast best tevreden met mijn vierde plaats, maar had natuurlijk wel liever op het podium gestaan."

bron: Belga