Geredde surfer is dankbaar, maar "had hulp niet nodig"

Sommige reizigers gaan ver om zich één te voelen met de natuur, maar waarschijnlijk niet zover als Toru.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

De Japanse avonturier werd op open zee teruggevonden door de bemanning van een containerschip. Volgens Mashable dobberde de 37-jarige man toen al zestien uur op het ruime sop en was zes kilometer van de kust verwijderd. De bemanning van de MSC Damla Friday pikte hem op. Daar kreeg hij voeding, kleding en dekens.

 

Maar de surfer beweert dat zijn benarde situatie geen toeval was. "Angst is een erg belangrijk gevoel. Ik wil vechten tegen angst, vechten tegen de innerlijke vijand. Zelfs in het koude water voelde ik me rustig. Ik wou een deel van de natuur zijn. Toen de golven ruw werden, was de lucht fantastisch en leek de aarde rond. Ik kan de natuurpracht niet in woorden vatten", verklaarde Toru aan ABC News.

Hoewel de redding voor de professionele strandmeester onnodig was, waardeerde hij het gebaar wel. "Ik was zo gelukkig met hun warmte en de koffie en chocolade die ze me gaven. Ik vroeg of ik een last was en ze zeiden gewoon dat ik veel geluk had gehad", aldus de Japanner.

Foto MSC

Na het avontuur werd Toru naar het ziekenhuis gebracht. De dokters stelden vast dat hij blaak van gezondheid. Bovendien was de avonturier goedgeluimd, dus hij mocht weer snel huiswaarts, momenteel een tentje op het strand, keren.

News

meer News