Ghost Rockers opnieuw grote winnaar Gala van de Gouden K's

door
Belga
Leestijd 1 min.

Ghost Rockers is net als vorig jaar de grote winnaar van het Gala van de Gouden K's, de awardshow van Ketnet. De rockgroep voor jongeren won zaterdagavond onder meer de prijs voor 'Ketnetserie' en 'Band van het jaar'. Het gala van de kinder- en jongerenzender was zaterdagavond toe aan de vijfde editie. De winnaars werden aangeduid door de Ketnetters zelf: 37.353 kinderen brachten hun stem uit via ketnet.be en de app.

Ghost Rockers viel nog enkele keren in de prijzen. Zangeres Tinne Oltmans mag twee awards op de schouw zetten: die van 'Grave griet' en 'Ketnetacteur /-actrice van het jaar'. Bovendien leverde een kusscène uit de tv-reeks de nieuwe Gouden K voor 'Kus van het jaar' op.

Zangeres Laura Tessoro viel twee keer in de prijzen en mocht de 'Muziekster' en 'Tv-ster' van het jaar mee naar huis nemen. Giovanni Kemper kreeg de Gouden K voor 'Coole gast'. Ketnet Musical, het programma waar zowel Laura als Gio in de jury zetelen, kreeg de bekroning voor 'Ketnet-programma' van 2017.

Nieuw was de Gouden K voor Youtubester. Dylan Haegens bleek uiteindelijk het populairst bij de Ketnetters. 'Kind van Duivel' van Jebroer haalde het als 'Song van het jaar'. 'De Buurtpolitie' kreeg de prijs voor 'Familieprogramma'. 'Musical.ly' werd de beste game, Shaun het schaap mag terug de weide in met het beeldje voor beste tekenfilm. Nafi Thiam haalde het als 'Sporter' en Zita mag zich de 'Ketnet Ster' noemen.

bron: Belga