Gigantische hoeveelheid cocaïne verwoest door everzwijnen

Een kudde everzwijnen heeft 20.000 euro aan cocaïne van een drugsbende vernield door er op te stampen. Daarmee werd de drugsbende ook opgerold.
door
koen.de.nef
Leestijd 1 min.

Een drugsbende had een hoeveelheid cocaïne met een waarde van 20.000 euro begraven in een bos in Montepulciano, een stad in Toscane. Onlangs merkten ze dat de cocaïne, die verpakt zat in glazen bokalen, uitgegraven en vernield was. De boosdoeners waren everzwijnen die op precies die plek op de grond hadden gestampt, en toen de bokalen tevoorschijn kwamen, beschadigden ze de inhoud volledig.

Telefoontap

De politie tapte de telefoons van de drugsbende, een Italiaan en drie Albanezen, af. Zo kwamen ze te weten wat er gebeurd was en konden ze hen later ook oppakken. De drugsbende verkocht tussen september 2018 en maart 2019 maandelijks twee kilogram pure cocaïne in Arezzo en Siena. Ze vroegen 80 tot 100 euro per gram. Ze werden alle vier opgepakt en worden beschuldigd van drugshandel.

Te veel everzwijnen

Everzwijnen zijn een ware pest in Italië. Momenteel lopen er in het hele land twee miljoen rond, dubbel zoveel als in 2015. De Italiaanse boerenvakbond Coldiretti verwijt de regering dat ze nooit actie hebben ondernomen om de everzwijnenpopulatie onder controle te houden.

News

meer News

Spotlight

Delen van broncode Twitter gelekt op internet

Delen van de broncode van microblogiste Twitter hebben online gestaan na een groot datalek. Dat blijkt uit gerechtelijke documenten. De gevoelige data werden gepubliceerd op het platform GitHub. Twitter heeft nu aan de Californische rechtbank gevraagd GitHub op te dragen bekend te maken wie de persoon is die de code deelde en wie de code gedownload heeft.

meer Spotlight