Gilbert droomt al van vijfde Monument na zege in Roubaix

door
Belga
Leestijd 2 min.

Philippe Gilbert (Deceuninck - Quick-Step) heeft na zijn overwinning in Parijs-Roubaix vier verschillende Monumenten op zijn palmares. "Beetje bij beetje komt mijn droom om alle monumenten te winnen dichterbij", zei hij zondag in een eerste flashreactie. "Ik ben gelukkig. Ik denk dat ik een mooie koers heb gereden. Ook tactisch", opende Gilbert na winst in de 'Hel van het Noorden'. "Ik heb geen schrik om vroeg te ontsnappen, ik weet dat dat vaak in mijn voordeel uitdraait. Ik was vroeg weg met Politt, die erg moedig is en de kopbeurten niet schuwt. Ik wist dat hij de ideale vluchtgezel was. In de finale kwamen we elkaar weer tegen. We hebben niet meer gerekend, hebben 'à bloc' gereden en aan het eind wint dan de sterkste. En gelukkig was ik dat."

Na de Ronde van Vlaanderen 2017, Luik-Bastenaken-Luik 2011 en de Ronde van Lombardije 2009 en 2010 is dit het vierde verschillende Monument op het palmares van de Waal. "Het is natuurlijk mijn droom om alle monumenten te winnen. Beetje bij beetje komt dat dichterbij. En vandaag ben ik nog wat dichter." Enkel Milaan-Sanremo ontbreekt nu nog in de 'Strive for Five' van de 36-jarige Gilbert. "Dit is heel speciaal."

Gilbert legt zich nog maar enkele seizoenen toe op het Vlaamse werk. "Het was een gedurfde keuze toen ik drie jaar geleden besloot om me te gaan concentreren op de kasseien. Velen waren wat pessimistisch en hebben me gezegd dat dat niet echt iets voor mij was. Ik had echter al de Ronde, en nu ook Parijs-Roubaix. Ik denk dus dat ik me helemaal heb kunnen omvormen van een puncher die kon winnen in de Amstel, Luik en Waalse Pijl naar een ander soort renner, en daar ben ik blij om."

bron: Belga