Goed nieuws! Yoga helpt je carrière vooruit

Goed nieuws voor yogafans. Experts hebben bekendgemaakt dat de sport een positieve invloed kan hebben op je carrière. "Yoga leert je denken op een bepaalde manier en zorgt voor een soort zelf-discipline die essentieel is wanneer je succesvol wil zijn", klinkt het. 
door
tanne.somers
Leestijd 2 min.

Yoga zou heel wat voordelen met zich meebrengen. Zo zorgt de sport voor lenigheid, een verbeterde ademhaling en een goede bloedcirculatie. Nu werd ook aan het licht gebracht dat het goed is voor je carrière.

Succesvolle leiders 

Experts van de universiteit in de Amerikaanse stad Phoenix beweren dat yoga je bepaalde karakteristieken geeft die alle succesvolle leiders nodig hebben, zoals wijsheid en eerlijkheid. "Het helpt je aan het nodige zelfvetrouwen om een goede leider te zijn", vertelt Erik Bean, onderzoeker aan 'Phoenix University' aan Elite Daily. "Die zelfzekerheid is noodzakelijk wanneer je een organisatie in goede banen moet leiden."

Positieve mindset 

Bovendien zorgt yoga ervoor dat je, zowel tijdens als na de sport, een optimistische mindset hebt. Je bent eerlijk tegen jezelf, erkent je capaciteiten en minder sterke punten en zit vol positieve energie. Zo blijf je gefocust op de toekomst en kan je met veel enthousiasme gaan voor je carrière. "Een persoon met een positieve mindset motiveert anderen om hun best te doen", zegt yoga-instructrice Nancy Gerstein. "Iemand met een slechte mood verknoeit daarentegen zijn leiderschapskwaliteiten en is geen goed voorbeeld voor zijn naasten." Als je chaotisch of gestresseerd bent, kan je niet creatief denken. Daar biedt deze ontspannende sport een antwoord op. Wie succesvol wil zijn, plant dus best enkele rustgevende yogasessies.

News

meer News

Spotlight

meer Spotlight