Goffin draait stilaan warm op Australian Open

Op de Australian Open komt David Goffin (ATP 11) stilaan op toerental. In de tweede ronde maakte de Luikenaar korte metten met de Tsjechische veteraan Radek Stepanek (ATP 102): 6-4, 6-0 en 6-3. Zijn volgende tegenstander is opslagkanon Ivo Karlovic.
door
Belga
Leestijd 2 min.

In zijn openingsmatch had Goffin eerder deze week nog alle moeite van de wereld om de Amerikaanse tiener Reilly Opelka (ATP 207) van zich af te schudden. Tegen Stepanek liep het beduidend vlotter. Enkel in de eerste set kon de 38-jarige kwalificatiespeler enigszins gelijke tred houden, maar daarna was het al Goffin wat de klok sloeg.

"Ik was wat gespannen in de openingsfase, maar daarna begon alles veel beter te lopen", klonk het na de match. "Ik kon me aanpassen aan zijn atypische slagen en deed hem lopen. Ik ben tevreden, want voor mij leek deze wedstrijd een beetje op een eerste ronde. Nu zit ik echt in het tornooi."

Met de 37-jarige Ivo Karlovic (ATP 21) krijgt Goffin morgen in de derde ronde opnieuw een ervaren speler tegenover zich. De Kroatische reus staat ook bekend als een opslagkanon. Zo mepte hij in de eerste ronde maar liefst 75 aces tegen de Argentijn Horacio Zeballos (ATP 69). "Ik weet dat het niet prettig wordt, maar mijn return is goed en ik beschik over voldoende wapens om de wedstrijd te winnen. Dan zal ik wel geconcentreerd en agressief moeten zijn."

Ook Karlovic gelooft in zijn kansen, ook al verloor hij vorige week nog van onze landgenoot in de finale van de Kooyong Classic, een demonstratietornooi weliswaar. "Hij is een heel goede speler, loopt als een konijn en retourneert uitstekend", weet de Kroaat. "Maar als mijn opslag goed draait, kan niemand daar tegenop."