GP Québec - Van Avermaet is "blij met huidige vorm" na tweede plaats in Québec

door
Belga
Leestijd 1 min.

Voor een derde keer sloot Greg Van Avermaet (BMC) de Grote Prijs van Québec af met een tweede plaats. De analyse na afloop was vrijdag positief. "Alleen nog wat extra geluk heb ik nodig", zei de olympische kampioen. In de spurt bergop moest Van Avermaet het in Québec afleggen tegen wereldkampioen Peter Sagan. "De wedstrijd was redelijk vergelijkbaar met vorig jaar. Ik verloor Sagan een beetje toen hij aanging in de spurt. En ja, ik kon niet meer dichterbij en over hem komen. Maar ik ben behoorlijk blij met mijn wedstrijd. Ik zou liever gewonnen hebben, maar een tweede plaats is ook niet slecht."

"Laat ons hopen dat we in Montréal ook hetzelfde resultaat krijgen als vorig jaar en dat ik hem daar opnieuw kan kloppen. Ik ben behoorlijk blij met mijn vorm, en mijn ploeg bracht me uitstekend naar de laatste hellingen. Dan heb je alleen wat extra geluk nodig, opdat ik op een dag weer zou kunnen winnen", aldus Van Avermaet.

De olympische kampioen onthoudt vooral zijn goeie sensaties. "Dat gevoel in de benen, dat is het belangrijkste. Als je in de laatste kilometer nog iets in de benen hebt, dan beslissen details over winst of verlies."

bron: Belga