Gratie voor Amerikaans koppel dat met geweren zwaaide tijdens Black Lives Matter-betoging (video)

Het koppel dat vorig jaar even wereldberoemd werd omdat het met geweren zwaaide tijdens een Black Lives Matter-betogen in St-Louis, heeft gratie gekregen. Dat heeft de gouverneur van Missouri Michael Parson gemeld. De twee worden dus niet gestraft, maar moeten zoals afgesproken wel hun wapens afgeven.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie online
Leestijd 1 min.

Mark en Patricia McCloskey behoorden tot twaalf mensen die vrijdag gratie kregen. In juni pleitten Mark en Patricia McCloskey schuldig aan intimidatie. Daarvoor kregen ze boetes van respectievelijk 750 dollar (631 euro) en 2000 dollar (1685 euro). Beiden stemden ermee in de wapens af te staan waarmee ze tijdens de confrontatie hadden gezwaaid.

«Helden»

In juni vorig jaar waren beelden van de twee opgedoken die met een pistool en een geweer aan het zwaaien waren toen een betoging tegen racisme en discriminatie in de nasleep van de dood van George Floyd, langs hun huis passeerde. De Republikeinen noemden de twee helden, de Democraten veroordeelden het machtsvertoon. Toenmalig president Donald Trump verdedigde de McCloskeys ook openlijk en het koppel mocht zelfs het woord nemen op de Republikeinse Conventie.

Mark McCloskey heeft ondertussen aangegeven in de politiek te willen stappen.