Gratis wifi in Brusselse metrostations vanaf volgende maand

Het Brusselse gratis WiFi-netwerk, dat zich momenteel enkel in de openbare ruimtes bevindt, wordt vanaf volgende maand uitgebreid naar de metrostations. Dat liet Brussels staatssecretaris voor Informatica Bianca Debaets (CD&V) weten op de 'Pokéhunt' in Brussel. Een vijftigtal Pokémon-jagers kon het netwerk al gebruiken.
door
Matthias
Leestijd 1 min.

"De grote nieuwe stap die er nu aankomt is het installeren van WiFi in de metrostations. Hallepoort is het eerste station dat aan de beurt is. Daar moet er vanaf het najaar, in september, gratis WiFi beschikbaar zijn", stelt Debaets. "Net zoals bij de hotspots in de openbare ruimte zal het netwerk daarna gradueel uitgebreid worden naar de andere stations."

Het kabinet van Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (sp.a) liet weten dat er vanaf augustus tests zullen starten in het station Hallepoort, al zullen die niet publiek zijn.

Debaets wijst erop dat er al 54 hotspots zijn. "Maar we hebben de ambitie om dat aantal nog te laten stijgen met zo'n 10 à 15 sites per jaar. Momenteel heeft het netwerk zo'n 4.000 bezoekers per week, maar dat kan nog stijgen."

Liefst 20% van de Brusselaars heeft thuis geen of slechts heel beperkt internet omwille van financiële moeilijkheden. Voor hen is het een troef dat zij op publieke plekken zoals het Beursplein of Flagey gratis internet kunnen gebruiken. Ook de pendelaars of toeristen kunnen zo roamingkosten vermijden.

Bron: Belga en redactie Metro