Griezmann over "zijn" Uruguay dat speelt in Atlético-stijl: "Wordt een vervelende match"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Antoine Griezmann heeft zonder een blad voor de mond te nemen zijn visie gegeven over de aankomende kwartfinale van Les Bleus tegen Uruguay. "Ze zullen hun eigen wedstrijd spelen, tijd winnen, gaan liggen en klagen bij de scheidsrechter. Het wordt een heel vervelende match", aldus de aanvaller, die bij Atlético Madrid in clubverband samenspeelt met het Uruguayaanse verdedigingsduo José Maria Gimenez en Diego Godin, vrijdag zijn rechtstreekse tegenstanders. Samen wonnen ze het voorbije seizoen de Europa League. Frankrijk won gisterenavond zijn achtste finale na een spektakelstuk tegen Argentinië (4-3). Vandaag ligt de focus echter al opnieuw op de komende tegenstander, Uruguay. Dat land heeft voor Griezmann een bijzondere waarde.

"Diego (Godin) is een echte vriend van mij", stak Griezmann van wal. "We zijn altijd samen, op het veld en ernaast. En hij is bovendien de peter van mijn dochtertje. Het wordt een emotioneel weerzien. De eerste keer dat ik bij Atlético aankwam, was hij degene tegen wie ik voor het eerst sprak."

Maar het is niet enkel zijn vriendschap met Godin die 'Grizou' van Uruguay deed houden. Bij zijn vorige club, Real Sociedad, had hij een Uruguayaanse trainer (Martin Lasarte) en een Uruguayaans ploegmaat (Carlos Bueno). Tesamen begonnen ze wedstrijden van Penarol, de Uruguayaanse topclub, te bekijken. "Ik hou van de stijl van de Uruguayanen", aldus Griezmann. "Nooit opgeven, alles geven."

Cadeautjes van vriend Godin hoeft Griezmann dan ook niet te verwachten. "Ik denk niet dat hij het rustig zal houden", lachte de Fransman. "We kennen elkaar vanbinnen en vanbuiten. Het zal op details aankomen. We zullen moeten opletten met stilstaande fases en tegenaanvallen. Voorts mogen we niet blind naar voren stormen. Tegen Argentinië bijvoorbeeld stonden we twee treffers voor. Dan blijf je als verdediger achteraan en speel je lateraal."

Griezmann maakte dat linksachter Lucas Hernandez (ook Atlético) duidelijk tijdens de wedstrijd. "Uruguay beheerst dat als de beste. Ze nemen hun tijd, vallen, gaan babbelen met de scheidsrechter. Zo doen we dat ook bij Atlético. Het wordt een vervelende wedstrijd."

Uruguay moet het tegen Frankrijk mogelijk zonder topaanvaller Edinson Cavani doen. "Als hij er niet bij zou zijn, verandert dat veel", besloot Griezmann. "Hij heeft maar één of twee baltoetsen nodig om op doel te trappen. En hij mist nooit. Bovendien verdedigt hij altijd mee. Maar ook als hij niet speelt, hebben ze met Christian Stuani een sterke vervanger. Ook een aanvaller die altijd meeverdedigt."

bron: Belga