Harry Potter-theaterstuk 'The Cursed Child' krijgt uitmuntende recensies

‘The Cursed Child', een theaterstuk van Harry Potter-auteur J.K. Rowling, krijgt geweldige recensies. Het schouwspel toont de tovenaar in zijn latere leven, waarin hij werkt op het Ministerie van Magie en wanneer het de beurt is aan zijn zoon Albus om aan Hogwarts les te volgen. Op 30 juli gaat het stuk in première voor het grote publiek.
door
Julie
Leestijd 1 min.

'The Cursed Child' duurt maar liefst twee uur en veertig minuten, maar volgens de recensies zullen de fans van elke seconde genieten.

“Het theaterzaal vol dreuzels was in geen tijd getransformeerd tot de magische wereld van Harry Potter”, schrijft The Mirror. “Het kind mag dan vervloekt zijn, de show is dat zeker niet.”

Ook de critici van The Telegraph zijn fan. “De verhaallijn is een lofzang voor vriendschap en buitenbeentjes, maar bevat genoeg onverwachte wendingen om zelfs echte Harry Potter-experten te verbazen.”

Daarnaast zijn de recensenten verrukt over levende uilen die door de zaal vliegen en verschillende mopjes die je alleen maar begrijpt als je alle ‘Harry Potter'-boeken gelezen of gezien hebt.

Ook op Twitter zijn de reacties bejubelend. Maar geen nood, er zullen geen spoilers tussen staan. Onder de hashtag #keepthesecrets riep J.K. Rowling eerder op om niets te verklappen.

Cursed Child intermission quick review: VERY impressive magic happening on stage. Funny script. The story.. Where it's heading… BIG things.

— Andrew Sims (@sims) June 7, 2016

#CursedChild part one = Amazing. Like watching a book. Incredible. @HPPlayLDN

— Liam Garrahan (@LiamGarrahan) June 7, 2016

Foto Youtube