Hartbrekende foto van kat die hoopt om geadopteerd te worden, gaat viraal

Een foto van een kat die door het venster van een deur in een opvangcentrum kijkt, heeft heel wat mensen geraakt. “Dit is hartverscheurend om te zien”, klinkt het.
door
koen.de.nef
Leestijd 1 min.

De foto werd gemaakt in een opvangcentrum in de Canadese hoofdstad Ottawa. Een zwarte kat hoopt daar snel geadopteerd te worden door een nieuw baasje. Om er zeker van te zijn dat ze gezien wordt door mogelijke baasjes, hangt ze met haar pootjes aan het venster van de deur en kijkt ze erdoor.

Veel reacties

Het aangrijpende beeld werd gedeeld op Reddit, waar het meteen viraal ging. “Eén beeld zegt meer dan duizend woorden”, schreef de poster erbij. De foto kreeg al meer dan 800 reacties. “Dit is hartverscheurend om te zien”, is de algemene teneur.

Aandacht trekken

Een Reddit-gebruiker vertelt hoe ze haar kat vroeger op dezelfde manier zag en adopteerde. “Mijn kat is nu 16 jaar. Ik adopteerde hem uit een gelijkaardig asiel waar hij in een kamer zat vol met katten. Hij deed iets gelijkaardig als op de foto en toen ik de kamer binnenwandelde, miauwde hij en sprong hij op mijn been om de aandacht te trekken”, klinkt het.

Nog iemand vroeg of hij de kat kan adopteren. “Ik wil graag helpen als het een serieuze vraag is”, antwoordt de poster.

News

meer News

Spotlight

meer Spotlight