Heldhaftige wasbeer beklimt wolkenkrabber

Een wasbeer uit Minnesota heeft een wel zeer zware dag achter de rug. Het beestje heeft namelijk een wolkenkrabber beklommen. Op Twitter leefden mensen wereldwijd mee en hoopte iedereen op een goede afloop.
door
annelies.leys
Leestijd 2 min.

's Ochtends spotten enkele aandachtige passanten de wasbeer in een inham van het gebouw. Het dier was nog niet heel erg hoog geklommen. Maar het leek alsof het niet meer naar beneden geraakte. Enkele werkmannen staken daarom een soort ladder in elkaar om het beestje terug naar de begane grond te begeleiden. De wasbeer werd er echter bang van en vluchtte naar boven.

Trending op Twitter

Op dat moment begon het avontuur pas echt. Het diertje beklom het gebouw en was al snel enkele verdiepingen hoog. Enkele werknemers die in de kantoren in de wolkenkrabber werken, hielden de wereld op de hoogte door foto's en video's van de wasbeer via Twitter te delen.

? Wasbeer hangt aan kantoorpand. Internetters houden hun adem in #MPRRACCOON https://t.co/D48W0reVNL pic.twitter.com/sgZYt6nMC0

— AD.nl (@ADnl) June 13, 2018

Reddingsactie

Een dierenorganisatie had het plan een reddingsactie op te zetten, maar vond dat uiteindelijk te gevaarlijk. In plaats daarvan plaatsten ze een val met katteneten op het dak van de wolkenkrabber in de hoop dat het beestje zo ver zou geraken. Iedereen kan intussen opgelucht ademhalen. Het diertje heeft het dak namelijk bereikt.

— Alicia Lewis (@alicialewisKARE) 13 juni 2018

News

meer News