Helft van de mensen komt gewicht aan tijdens lockdown

De nu al anderhalve maand durende lockdown laat niet alleen op het mentale vlak z'n sporen na. Een onderzoek bij onze noorderburen heeft aangetoond dat bijna de helft van de volwassen in de lockdown dikker is geworden. Uit onderzoek van Happy Weight blijkt dat vooral mannen het zwaar hebben. 
door
aaron.verbrugghe
Leestijd 1 min.

Maar liefst één op de drie mannen is in een maand tijd één tot drie kilo aangekomen. In totaal is 49 procent van de Nederlandse mannen aangekomen. "Vrouwen doen het iets beter", vertelt Stan van Eck van Happy Weight. "Veertig procent is aangekomen sinds de lockdown."

Ruim één op de vijf Nederlanders geeft in het opinieonderzoek toe meer zoetigheid als koek en snoep te eten. Een iets lager percentage neemt extra hartige snacks als worst en kaas. Ruim tien procent eet meer bij het ontbijt, lunch en diner. De helft van alle Nederlanders is sinds de lockdown bovendien minder gaan bewegen.

Alcohol

Vooral in gezinnen met puberkinderen wordt meer gedronken. Gemiddeld drinkt elf procent van de Nederlanders nu meer alcoholische dranken.

In gezinnen met kinderen in de leeftijd van dertien tot en met zeventien jaar ligt dit percentage op bijna 24 procent.