Hema brengt vegan rookworst op de markt

Hema is goed bezig op gebied van duurzaamheid. Zo plant de winkelketen om tegen volgend jaar geen wegwerpplastic meer te gebruiken en wordt er alleen nog duurzaam katoen gebruikt tijdens de productie. En Hema zet nu weer een nieuwe stap in de goede richting: vegan rookworst.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 1 min.

Veel vegetariërs en veganisten zijn dat niet omdat ze vlees niet lekker vinden. Of het nu gaat om ecologische redenen of dierenwelzijn: redenen genoeg om over te stappen op een plantaardig dieet. Maar dat betekent ook dat je de smaak van vlees weleens kan missen. Steeds meer merken komen daarom met vleesvervangers en sommige daarvan lijken zo hard op het origineel, dat het moeilijk is om het verschil te proeven.

Rookworst en tompoezen 

De rookworst van Hema is algemeen bekend. Om ook vegans een volwaardig alternatief te bieden, komt er nu een plantaardige variant. De winkelketen is niet de eerste om vegan rookworst te ontwikkelen: Unox en de Vegetarische Slager gingen hen voor. Dankzij het toegankelijke karakter van Hema zullen nu wellicht meer mensen kennismaken met vleesvervangers. Ook andere vegan producten staan op de planning, waaronder een volledig plantaardige tompoes.