Hervorming vennootschapsbelasting is "erg vertrouwenwekkend voor investeerders"

door
Belga
Leestijd 1 min.

De door het kernkabinet goedgekeurde hervorming van de vennootschapsbelasting is "een goede maatregel om de aantrekkelijkheid van investeringen in België te verhogen". Dat zegt Pieter Timmermans, de directeur-generaal van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO), zondagavond in een eerste reactie. Timmermans is tevreden dat we met de nieuwe tarieven "niet langer aan de staart zullen hangen". Het kernkabinet besliste zondagavond dat tekst over de taks op effectenrekeningen wordt aangepast na het advies van de Raad van State. Ook hebben de ministers de relancewet, met inbegrip van de hervorming van de vennootschapsbelasting, in eerste lezing goedgekeurd.

De werkgeversorganisatie VBO toont zich erg tevreden over die laatste beslissing. "Het is belangrijk dat er na anderhalf jaar discussie eindelijk een beslissing is genomen", zo reageert Pieter Timmermans. "In Frankrijk en Nederland spreekt men daar ook over, maar hier is nu wel een beslissing genomen."

Door de beslissing van de federale regering zal de vennootschapsbelasting zakken van ongeveer 34 naar 25 procent. Voor de kmo's wordt dat zelfs maar 20 procent. "Tot nu toe hingen we in Europa aan de staart, maar deze tarieven zullen ons in de Europese middenmoot brengen", zo klinkt het. "Dat is erg vertrouwenwekkend voor de investeerders die naar ons land willen komen."

Timmermans benadrukt dat de maatregel goed zal zijn voor de jobcreatie in België. "Maar het is nog te vroeg om te zeggen hoeveel jobs dat zal opleveren."

bron: Belga