Het engste spookhuis van Ierland staat te koop (foto's)

Ben je nog op zoek naar een nieuw optrekje en heb je een voorliefde voor alles wat met spoken en horror te maken heeft, dan hebben we wellicht goed nieuws voor je. Het engste spookhuis van Ierland is namelijk op zoek naar een nieuwe eigenaar. De mansion, waarvan de oudste delen dateren uit de twaalfde eeuw, komt bovendien met een grote lap grond én een privéstrand.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 2 min.

De coronacrisis zorgt ervoor dat we steeds meer op zoek gaan naar huizen met een tuin, dus Loftus Hall zou weleens een schot in de roos kunnen zijn. Het huis ligt op het Hook Peninsula in het Ierse Wexford en telt maar liefst 22 slaapkamers, 25 hectare grond en een privéstrand.

Een bezoek van de duivel

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, staat Loftus Hall ook nog eens bekend als het engste spookhuis van Ierland. Er worden zes dagen per week paranormale rondleidingen georganiseerd en het optrekje trekt dus heel wat toeristen aan. Maar waarom wordt het huis et engste spookhuis van Ierland genoemd? Die titel heeft het te danken aan een achttiende-eeuwse gebeurtenis. Volgens de legende kreeg Loftus Hall toen namelijk een mysterieuze bezoeker over de vloer. Die verbleef meerdere dagen in het huis en één van de bewoners, Anne, zou verliefd zijn geworden op hem. Tijdens een partijtje kaarten merkte ze echter op dat de man hoeven als voeten had, waarna hij in vlammen uitbarstte en door het dak verdween. Anne kon de gebeurtenis niet verwerken, werd door haar familie voor gek verklaard en opgesloten in één van de kamers van het huis, waar ze enkele jaren later overleed. Sindsdien werd haar geest meermaals in de buurt van het domein gespot.

Als je niet wordt afgeschrikt door de verhalen - of als je die alleen maar als bonus beschouwt - en je hebt een slordige 2,8 miljoen euro over, dan kan je contact opnemen met de eigenaar Aidan Quigley. Hij kocht het domein in 2011, renoveerde het en zette de paranormale rondleidingen op poten. Omdat hij zijn ziel in het project heeft gestoken, interviewt hij geïnteresseerde kopers zelf om er zeker van te zijn dat hij de juiste persoon te pakken heeft. Wil je meer weten over Loftus Hall, dan kan je een kijkje nemen op de website.