Het is internationale kusjesdag. 5 interessante zoenfeiten die je moet weten

Pak je geliefde maar eens stevig vast en geef hem of haar een kus want het is vandaag 'International Kissing Day'. Hieronder alvast de voordelen van een stevig potje vrijen. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 2 min.

Kussen is goed voor het gebit 

"Tijdens het zoenen creëer je extra speeksel, dat ervoor zorgt dat de vuile laag op je tanden vermindert", aldus Andréa Demirjian, schrijster van het boek Kissing: Everything You Ever Wanted to Know about One of Life's Sweetest Pleasures.

Het kan je leven redden

Volgens een populaire studie leven mannen die hun vrouw een kus geven niet alleen langer. Ze hebben bovendien ook minder snel een een auto-ongeluk.

Je wordt er een beetje high van

Tijdens het kussen komt er dopamine vrij en endorfine vrij. De toename is van hetzelfde niveau als tijdens het slikken van XTC. Je wordt dus een beetje high.

Het wereldrecord is 58 uur 

Dacht je dat jij en je partner al lang konden kussen? Think again. Het Thaise koppel Ekkachai en Laksana Tiranarat hebben het wereldrecord op hun naam staan. Ze hielden het maar liefst 58 uur lang vol. Wat een tongbreker.

Vrouwen kussen liever niet met bebaarde mannen 

Niks is zo erotisch als een man met een volle baard. Maar tijdens het kussen willen vrouwen toch liever een glad babyvelletje. Volgens William Cane, schrijver van het boek The Art of Kissing, wil 53% van het vrouwelijke geslacht niet zoenen met een bebaarde man. Goed om te weten als je thuis een harige man hebt zitten op Internationale Kusjesdag.