Het minst bezochte land ter wereld is een van de mooiste plekken ter wereld

door
Roald
Leestijd 1 min.

Ligt het aan ons of is het minst bezochte land ter wereld eigenlijk een van de mooiste plekken die je kan bezoeken op onze planeet?

Kiribati had vorig jaar amper 6000 bezoekers en is daardoor het minst bezochte land ter wereld waar de World Tourism Organisation gegevens van heeft. Maar eigenlijk verdient Kiribati het om veel meer toeristen te ontvangen. De uitgestrekte stranden, het kristalheldere water en de tropische vegetatie maken een prachtig paradijs van een van de meest ondergewaardeerde eilanden ter wereld.

Kiribati is een eilandengroep van 33 eilanden in de Stille Oceaan. De kleine natie heeft haar eigen tropische verblijven die verhuurd worden aan dappere zielen die willen duiken, surfen, zwemmen en recordbrekende vissen willen vangen. Japanse en Amerikaanse troepen vochten tegen elkaar op de belangrijkste eilanden van Kiribati tijdens de Tweede Wereldoorlog. Je vindt er dus allerlei bezienswaardigheden uit die tijd. Je kan ook scheepswrakken bezoeken.

Waarom er weinig toeristen naar deze fascinerende plek trekken, is misschien te wijten aan de moeilijke bereikbaarheid van het land. Vluchten zijn namelijk schaars hoewel Fiji Airways een wekelijkse vlucht heeft naar Kiribati, Nadi, Fiji, Honolulu en Hawaï.

Wie nu al plannen maakt om naar Kiribati te trekken, zal jammer genoeg erg snel moeten zijn. Dankzij de klimaatverandering zal Kiribati binnen enkele jaren volledig verdwenen zijn. De regering kocht daarom onlangs 6000 hectare grond op Fiji zodat de bevolking kan verhuizen wanneer het onvermijdelijke gebeurt. 

News

meer News

Spotlight

meer Spotlight