Hier knappen prostituees op af

In Canada interviewde een journalist vier prostituees. Ze deden minutieus uit de doeken welke criteria ze gebruiken wanneer ze hun klanten kiezen, en waarom ze klanten afwijzen.   
door
annemie
Leestijd 2 min.

De vier prostituees zijn zelfstandige en kiezen dus zelf hun klanten, hun werkuren en hun tarieven. Een van de vrouwen verhoogde haar tarieven zodat er enkel welgestelde mannen langskomen. De mannen betalen zo'n 300 dollar (ongeveer 270 euro) per uur. De hoge prijs zorgt ervoor dat mannen met een lager inkomen niet meteen naar haar zullen gaan.

De callgirls maken reclame op speciale fora voor zichzelf. Een vrouw van het gezelschap doet dat niet zo vaak omdat haar klantenbestand grotendeels bestaat uit vaste klanten, en de nood om reclame te maken dan minder groot is. De andere vrouwen zeggen nog reclame te maken op sociaalnetwerksites zoals Instagram en zelfs Twitter.

"Alsof ze pizza bestellen”

Maar dat wil niet zeggen dat ze naar bed gaan met iedereen die op hun advertenties reageert. De oudste van de vier zegt niet in te gaan op verzoeken waarin ze niet serieus genomen wordt. "Ik reageer niet op berichten waarin het lijkt alsof ze een pizza bestellen, zoals ‘om dat uur op die plaats'."

Tijdens het mailen vragen de vier vrouwen ook extra informatie over hun potentiële klant. Ze vragen om een link naar een profiel op een sociaalnetwerksite, om een foto of een kopie van hun identiteitskaart of om een afspraak in een openbare gelegenheid om een band op te bouwen en elkaar te leren kennen. Als de klanten een link sturen naar een profiel dat al een tijdje niet actief is, haken de prostituees meteen af.

De vrouwen nemen die maatregelen uit veiligheid. Zo willen ze niet opgelicht of aangevallen worden. Ze beseffen maar al te goed dat hun beroep veel risico's inhoudt.