Hoe houd je je hoofd koel tijdens het shoppen?

Black Friday staat in Amerika en het Verenigd Koninkrijk bekend als de dag van de ultieme chaos. In Londen werden al meerdere shoppers gearresteerd die het te bont maakten in hun gevecht om die laatste flatscreen. De helft van de winkeliers wordt er vandaag uitgescholden en drie op de tien krijgt te maken met geweld. In België willen we het niet zo ver laten komen. Met deze tips loodsen we je heelhuids en zonder gescheurde portemonnee door Black Friday.
door
Janne
Leestijd 2 min.

Janne Vandevelde

Vermijd de spits

Om te vermijden dat je het even benauwd krijgt als op de eerste rij bij een Beyoncéconcert, ga je vandaag best niet op de drukste tijdstippen winkelen. Ga meteen bij de opening van de winkels om 10 uur. De winkelstraten zijn dan nog niet overvol én je hebt meer keuze. Na 16 uur is ook een optie, al zullen de topstukken dan uitverkocht zijn.

Draag comfortabele kledij

Als je een nieuwe outfit wilt kopen, hoef je er tijdens het shoppen niet op je paasbest uit te zien, integendeel. Shoppen is een sport, en daarvoor draag je maar beter een comfortabele outfit die begint bij je schoenen. Verder zijn losse kleren, die je in de pashokjes gemakkelijk aan- en uittrekt, een must. Draag ook niet te veel lagen. Je verliest er alleen maar tijd mee bij het passen.

Broek om je nek

Is de rij aan de pashokjes echt te lang? Een trui of een jas kan je snel in de winkel passen, met een broek gaat dat al moeilijker, denk je. Er bestaat nochtans een simpel trucje om te achterhalen of die jeans past. Pak de broek aan de bovenkant vast. Wikkel vervolgens de bovenkant om je nek heen. De broek past als de punten elkaar precies aanraken.

Maak een verlanglijstje

Al die kortingen zijn aanlokkelijk, maar voor je het weet jaag je toch je hele maandloon erdoor. Maak daarom een lijstje met wat je hartje echt begeert én houd je daaraan. Denk ook al aan kerstcadeaus die je vandaag goedkoper kan scoren. Heb je een gat in je hand? Haal dan je shopbudget af en betaal enkel met dit cash geld. Zo keer je niet huiswaarts met lavendelgeurkaarsen, de zoveelste jeansbroek, een derde staafmixer en een wekkerradio die je toch nooit zal gebruiken. En blijf van de hebbedingen aan de kassa die je tot een impulsaankoop willen verleiden!

News

meer News