Homejacking door overijverige kuisvrouwen in Canada

door
aaron.verbrugghe
Leestijd 1 min.

Inwoners van de provincie Nova Scotia in Canada werden onlangs door de politie aangeraden om hun deuren altijd goed op slot te doen. De oproep kwam er na een incident waarbij een homejacking plaatsvond, zij het met stofzuigers, moppen en dweilen in plaats van wapens.

De Royal Canadian Mountain Police (RCMP), de federale politiedienst van Canada, werd gecontacteerd door een bezorgde buur die twee vrouwen met een stofzuiger en dweil aan het werk zag in het huis van zijn buurman. Nog voor de politie ter plaatse kwam, waren de vrouwen al klaar met hun werk en lieten ze de woning kraaknet achter.

Daders geïndentificeerd

De Canadese politie kon achterhalen dat de twee kuisvrouwen per ongeluk het verkeerde huis waren binnengewandeld. Bovendien had de eigenaar van het huis zijn deur opengelaten voor zijn buurman, zodat die zijn hond kon uitlaten. "Dit is goed afgelopen, maar we willen toch bewoners vriendelijk waarschuwen dat ze hun deuren op slot doen", verklaarde een woordvoerder van de politie aan Global News.

Ondanks de aanmaning van de politie om alles immer op slot te doen, bestaat de kans dat iedereen in die buurt stiekem zijn deuren open laat in de hoop een overenthousiaste kuisploeg over de vloer te krijgen.