Hond sterft in bagageruimte van vliegtuig

Op een vlucht van luchtvaartmaatschappij United Airlines is een hond overleden nadat hij verplicht in de bagageruimte moest. United Airlines verontschuldigt zich en neemt de volle verantwoordelijkheid op zich.
door
pieter.van.der.elst
Leestijd 1 min.

Het voorval vond plaats op een drie uur durende vlucht van Houston naar New York. Passagier Maggie Gremminger zat achter de baasjes van de bedroefde Franse buldog en zag hoe een steward bleef aandringen om de hond in de bovenhoofdse bagageruimte te steken.

Gereanimeerd

Op sociale media doet Maggie geëmotioneerd haar verhaal. "Ik ging ervan uit dat er ventilatie aanwezig was in de lockers, anders zou een steward zoiets nooit doen, dacht ik. Ik hoorde de hond nog blaffen, maar wist niet dat hij om hulp aan het roepen was."

Een andere passagier, June Lara, schreef haar verhaal neer op Facebook. "Ze verzekerden de veiligheid van het diertje, maar toen we landden maakte de hond geen geluid meer. Hij bewoog niet meer en we probeerden nog te reanimeren. Mijn hart brak toen we beseften dat hij er niet meer was."

Onderzoek ingesteld

United Airlines zegt dat de dood een tragisch ongeval was dat nooit had mogen gebeuren. Ze nemen de volle verantwoordelijkheid op zich en betuigen hun medeleven aan de nabestaanden. De luchtvaartmaatschappij belooft ook om het voorval grondig te onderzoeken, zodat zoiets nooit meer kan gebeuren.