Hondenbaasjes zijn aantrekkelijker dan katteneigenaars

De spanningen tussen honden- en kattenmensen lopen nu al hoog op, maar deze studie gooit nog wat extra olie op het vuur. Volgens een nieuw onderzoek van Elite Singles zijn hondenbaasjes een pak aantrekkelijker dan mensen die in het bezit zijn van een kat.
door
Mare
Leestijd 2 min.

Voor de studie wist het datingbureau Elite Singles zo'n duizend vrijgezellen te strikken. Zij kregen een vragenlijst voorgeschoteld waarop ze moesten aanvinken of ze in het bezit waren van een hond of een kat. Ook helemaal geen huisdier was een optie. Verder moesten ze aangeven welke van de drie categorieën het meeste date-potentieel had: hondenbaasjes, katteneigenaars of mensen zonder huisdier.

Uit de resultaten blijkt overduidelijk dat de hondeneigenaars een pak meer datepotentieel bezitten. Zij gingen immers met 63% van de stemmen lopen. Zo'n 19% van de singles gaf de voorkeur aan iemand zonder huisdier. Slechts 18% wilde graag op stap met een cat lady.

Houding is belangrijk

Of je in het bezit bent van een hond of een kat is echter niet de enige bepalende factor. Ook de houding tegenover het huisdier is erg belangrijk. Zo'n 72% van de ondervraagden was immers van mening dat het verloop van de relatie perfect te voorspellen is op basis van de houding tegenover het huisdier.

De bij het onderzoek betrokken psychologe Salama Marine verklaart dat als volgt: “Het vergt behoorlijk wat toewijding om een dier op te voeden. Singles met een huisdier geven dus de indruk dat ze klaar zijn om zich te engageren in een stabiele, langdurige relatie.”

Eén belangrijke voorwaarde om die relatie te laten slagen is wel dat de toekomstige partner eveneens een fervent dierenliefhebber is. Uit hetzelfde onderzoek blijkt immers dat 32% van de hondeneigenaars een date zou onderbreken wanneer blijkt dat het gezelschap niet van honden houdt. Zo'n 27% van de katteneigenaars zou hetzelfde doen.

[polldaddy poll="9677665"]

News

meer News