Hondsdol! Drie tips om je viervoeter mee naar het werk te nemen

Heb je thuis een lieve viervoeter op je zitten wachten? En doet het elke ochtend een beetje pijn om hem of haar achter te laten? Met deze drie tips neem je je hond zonder problemen mee naar het werk. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 2 min.

Honden zijn de beste vrienden van de mens. Bovendien zijn ze goed voor de gezondheid. Wie regelmatig een viervoeter aait zou minder last hebben van fysieke problemen en minder aan stress lijden. Het uitlaten van je dier zorgt er ook voor dat je fit blijft en een productievere werknemer bent. Stellingen die wetenschappelijk onderbouwd zijn en ervoor zorgen dat meer bedrijven honden toelaten op de werkvloer. Hieronder enkele tips om je liefste pluizenbol goed te laten integreren bij de collega's.

Goede conditie 

Zorg ervoor dat je hond in perfecte conditie is. Ga er regelmatig mee naar de dierenarts voor vaccinaties en zorg er ook voor dat hij gewassen is. Op deze manier kan je zonder problemen op kantoor arriveren met je vriendje.

Informeer 

Vooraleer je je viervoeter meebrengt, is het handig om te informeren of niemand allergisch is aan dieren. Je wil je collega's niet met kriebels of niesbuien opzadelen. Misschien zijn er ook mensen die schrik hebben van dieren. Dan is het beter om je vriendje thuis te laten.

Afspraken 

Maak duidelijke afspraken met je collega's wanneer iedereen zijn hond meebrengt. Niet elk ras schiet even goed met elkaar op. Je wil wrevel en ruzie tussen de honden vermijden.