Hongkong bouwt grootste artificiële eiland

Hong Kong is van plan een van 's werelds grootste kunstmatige eilanden te bouwen. De regering wil met een ??bedrag van 70 miljard euro, 1.000 hectare grond claimen naast het grootste eiland van het gebied, Lantau.
door
Karsten
Leestijd 1 min.

Een gigantisch artificieel eiland ter grote van 1.000 hectare moet de oplossing zijn voor het grote tekort aan woningen in Hong Kong. De grootstad is berucht als een van de minst betaalbare plaatsen op de planeet. Met het project willen ze daar verandering in brengen. Het eiland zou in totaal zo'n 70 miljard euro kosten en komt naast het grote eiland Lantau in Hong Kong te liggen. De autoriteiten hopen in 2025 te beginnen met het terugwinnen van land, zodat bewoners er in 2032 kunnen wonen. Het eiland zou bijna drie keer zo groot zijn als het Central Park in New York. Er zou plaats zijn voor zo'n 260.000 flats, waar meer dan 70% zou worden gebruikt voor sociale woningbouw, zegt de regering aan The Guardian.

Kritiek

Maar niet iedereen is gewonnen voor het idee. Critici zeggen dat het enorme terugwinningsproject te duur is. Het zou ook het milieu en vooral het zeeleven schaden, terwijl velen ook frustratie uiten over het gebrek aan publieke inspraak in de plannen. Duizenden mensen protesteerden al tegen de plannen voor het kunstmatige eiland. Bovendien waarschuwden campagnevoerders dat het afnemende aantal dolfijnen in de wateren rond Lantau mogelijk geheel zal verdwijnen als gevolg van de grootschalige infrastructuurprojecten.

News

meer News

Spotlight

meer Spotlight