Hoofdverdachte in zaak Maddie McCann telefoneerde vlak bij plaats waar ze het laatst gezien werd

Christian Brückner, de hoofdverdachte in de zaak Maddie McCann, was een uur voor haar verdwijning vlakbij het appartement waar ze verbleef. Vanop die plaats belde de verdachte een half uur lang met een onbekende persoon.
door
koen.de.nef
Leestijd 2 min.

Er duiken steeds meer details op over de mysterieuze verdwijning van Maddie McCann, de Britse peuter die dertien jaar geleden verdween uit een vakantiewoning in het Portugese Praia da Luz. Een maand geleden werd de 43-jarige Duitser Christian Brückner aangeduid als nieuwe hoofdverdachte. Hij zit momenteel een gevangenisstraf van 21 maanden uit wegens drugshandel.

Mysterieus telefoontje

Brückner zou een uur voor Maddie's verdwijning getelefoneerd hebben met een Portugees mobiel nummer (+351916510683). Opvallend: hij bevond zich op dat moment vlakbij het appartement waar Maddie lag te slapen. “Het telefoontje gebeurde vanop dezelfde plek waar het meisje voor het laatst levend gezien werd. Ik heb het gevoel dat er iets belangrijks aan het gebeuren is”, vertelde Rudi Cerne van het opsporingsprogramma ‘Aktenzeichen XY ...ungelöst' aan Focus.

Belangrijke getuige

De hamvraag blijft met wie Brückner op dat moment telefoneerde. Hoofdcommissaris Christian Hoppe van de Duitse federale recherche (BKA) hoopt de identiteit van de respondent te achterhalen. “Wij hopen dat de gebruik(st)er zich bij ons meldt omdat hij of zij een belangrijke getuige voor ons kan zijn'', klonk het.

Getipt

De Duitse politie vermoedt dat de beller een werknemer was van het vakantiecomplex in Praia da Luz. Hij of zij zou Brückner getipt kunnen hebben over een geschikt moment om het appartement binnen te dringen. De ouders van Maddie zaten die avond immers te eten in een tapasbar op 50 meter van hun appartement en controleerden af en toe of alles in orde was met hun kinderen. “Er zijn redenen om aan te nemen dat er, behalve de verdachte, nog meer mensen zijn die weten hoe die avond is verlopen. Misschien weten ze zelfs op welke plek het lichaam is achtergelaten”, zei Hoppe eerder al.