Horrorspel 'Nevermind' dwingt je om je angsten onder controle te houden

door
Hans
Leestijd 1 min.

Dit videospel gaat niet om een goede hand- of oogcoördinatie of hoeveel muntjes je kan vangen. Bij 'Nevermind' draait het puur om angsten. Dit avonturen/horrorspel meet je hartslag en creërt meer stresserende en angstaanjagende scenario's naarmate je hart sneller gaat slaan.

"Hoe angstiger je bent, hoe moeilijker het spel wordt. Om het spel te voltooien, moet je leren omgaan met je angsten en deze in het moment zelf goed kunnen beheersen. Anders zal je het spel niet kunnen uitspelen", vertelt Erin Reynolds, de uitvinder van het spel, aan Fast Company.

Het spel

In het spel sta je in de schoenen van psychologen die de gedachten van hun 'gestoorde' patiënten gaan verkennen. Je wordt gevraagd om puzzels op te lossen en herinneringen uit de patiënten hun storende en traumatische omgeving te ontdekken. Terwijl je dit doet, word je steeds gevraagd om kalm te blijven. Want eens je begint te stressen, zullen enge dingen gebeuren.

Reynolds ontwikkelde dit spel tijdens zijn interactieve mediastudies, en heeft door dit spel geleerd om meer ontspannen en rustiger door het dagelijkse leven te gaan. In stressvolle situaties neemt hij diep adem en denkt hij twee keer na in plaats van te panikeren. Ideaal dus voor de stresskippen onder ons.