Ianthe Tavernier: "Ik ben happy single, maar er zijn genoeg mannen die moeite doen"

‘De Buurtpolitie'-actrice Ianthe Tavernier geeft in Primo een inkijk in haar (liefdes)leven. Zo vertelt ze dat ze momenteel vrijgezel is, maar in het verleden toch al stevig afgezien heeft van de liefde.
door
koen.de.nef
Leestijd 2 min.

Ianthe Tavernier kennen we vooral als Floor Lommelen in de VTM-serie ‘De Buurtpolitie'. De 31-jarige goedlachse blondine geniet momenteel van het vrijgezellenleven, al krijgt ze meer dan genoeg mannelijke aandacht. “Ik ben momenteel happy single. Maar als je van jezelf houdt, ben je nooit alleen. Er zijn wel genoeg mannen die moeite doen. Onlangs kreeg ik een bericht van een kerel die op Instagram stuurde: ‘Your new boyfriend has arrived'. Ik zag het toevallig voorbijkomen. Ik vond het wel grappig”, lacht ze in Primo.

Liefdesverdriet

Net als zoveel mensen heeft ook Ianthe al met liefdesverdriet gekampt, al zag ze er zowel lichamelijk als mentaal erg van af. “Als een relatie op de klippen loopt, stopt de wereld toch even met draaien. Dan lijkt het wel alsof mijn hart letterlijk uit mijn lijf gerukt wordt. Dagenlang kreeg ik dan geen hap door mijn keel. Inmiddels weet ik dat ook liefdesverdriet maar tijdelijk is. Relativeren helpt vaak leed verzachten. De maanden nadien heb ik geen nood aan iemand anders. De wonden laten helen is iets dat bij mij tijd vergt. Ik moet het vorige hoofdstuk eerst afgesloten én verwerkt hebben alvorens ik een nieuw boek uit de kast haal. In de liefde kan je je alleen maar smijten. Het nadeel is dat je natuurlijk ook gekwetst kunt worden zodra je je hart opent. Ik ben meestal zo'n open boek dat ik zelfs op een eerste date mijn hele leven op tafel smijt”, vertelt ze.

Rugzakje uit het verleden

Ianthe zit overigens anders in elkaar dan veel mensen denken. “Naar de buitenwereld toe kom ik heel spontaan en vrolijk over, maar ik zeul ook nog een rugzakje uit het verleden mee. Het is niet altijd makkelijk om dat rugzakje te legen. Er zit meer gelaagdheid in mij dan de meeste mensen denken. Ik ben ook iemand die probeert om de dag te plukken, maar vooral – misschien meer dan goed is – focust op de toekomst”, besluit ze.