"Idiote" hond moet niet onderdoen voor Houdini

Boy de hond is niet te houden. Letterlijk dan, want de zevenjarige kruising tussen een maltezer en een shih tzu is een meester in het ontsnappen.
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Baasje Janine Ellem heeft al alles geprobeerd. Maar bloembakken, hekken en zelfs een draad met elektriciteit houden Boy niet tegen. De hond wriemelt overal tussen of graaft zich een weg naar de vrijheid.

Sterker nog, het beestje woont op amper 700 meter van een treinstation. Daar is hij er al vijf keer in geslaagd om een trein te pakken. Zo belandde hij een keer tien kilometer verder in de stad. Een andere keer werd hij thuis afgezet in een gele sportwagen, iets waar zijn baasje best jaloers op is.

"Hij is een vervelend, verwend nest", getuigt de eigenares bij 9 News. Ze ziet de hond graag, maar de constante ontsnappingspogingen jagen haar in het harnas. Daarom zal ze Boy binnenkort laten castreren, in de hoop dat hij iets rustiger wordt.

In tussentijd beschikt Boy over een humoristisch naamplaatje, waarop de volgende boodschap staat te lezen. "Hoi, mijn naam is Boy. Ik ben een enorme idioot. Ik vind het huis waar ik graag gezien wordt en twee maaltijden per dag krijg niet leuk. Daarom probeer ik heel de tijd te ontsnappen."