Iedereen staat achter Goffin en co

Vandaag begint België aan de historische Davis Cupfinale tegen Groot-Brittannië. De Belgen rekenen vooral op David Goffin, die de eerste wedstrijd speelt.
door
Heleen
Leestijd 2 min.

Goffin opent de finale met een duel tegen Kyle Edmund (ATP 100), de tweede Britse speler. Dat is gisteren beslist bij de loting. In het tweede enkelspel van vandaag gaat Ruben Bemelmans (ATP 108) de strijd aan met de absolute topper van de Britten, Andy Murray (ATP 2). Op de tweede dag is het tijd voor het dubbelspel, waar aan Belgische zijde Kimmer Coppejans en Steve Darcis aantreden. Zij spelen tegen de broers Murray. De kapiteins van beide ploegen kunnen tot een uur voor de start van die wedstrijd wel nog wijzigingen aanbrengen. De laatste twee enkelspelen staan zondag vanaf 13u op het programma. Goffin ontmoet dan Andy Murray, nadien sluit Bemelmans de finale af tegen Edmund.

Eerste wedstrijd

Goffin betreedt dus als eerste het gravel van Flanders Expo in Gent. «In de halve finale tegen Argentinië speelde ik ook al de eerste wedstrijd», aldus de Belgische nummer een. «Ik hou er wel van om te beginnen. De voorbije trainingen verliepen erg goed. Ik ben heel opgewonden. Ik hoop dat het publiek present zal zijn, dat de supporters lawaai zullen maken en dat ik voordeel kan halen uit die energie.»

Bemelmans

Kapitein Johan Van Herck rekent naast Goffin dus op Bemelmans in het enkelspel. «Ik denk dat de keuze voor Ruben de beste optie was na het opmaken van de balans van de twee voorbereidingsweken», aldus de Belgische kapitein. «Het is zeker zo dat dit voor twee spelers een teleurstelling is. Maar het wordt een zeer lang weekend, we zullen iedereen nodig hebben. Elke wedstrijd zullen we aanvatten met de wil om te winnen. We zullen zien hoe de eerste dag verloopt. Vrijdagavond zitten we samen om alles te bespreken, zaterdagmorgen nemen we een beslissing voor de volgende wedstrijden. Steve Darcis en Kimmer Coppejans zijn klaar om te spelen.»

13.000 fans

In Flanders Expo zullen dagelijks 13.000 tennisfans present tekenen. «De sfeer zal ongelooflijk zijn, een beetje zoals bij carnaval», stelt Van Herck. «In een vol stadion zal veel lawaai gemaakt worden. Het is belangrijk dat het publiek achter ons staat, dat kan een groot voordeel zijn. De spelers verdienen dat.»